version in english »

B2B BELGRADE INDUSTRY MEETINGS

POZIV ZA PROJEKTE

FORMULAR ZA PRIJAVU
FORMULAR ZA PRIJAVU

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da će se drugi po redu B2B Belgrade Industry Meetings održati od 2-4. marta 2007. u Sava Centru.

B2B svoj fokus usmerava na produkcije, autore i filmove iz zemalja koje se mogu svrstati u okvir Europe out of Europe. Ova platforma okuplja sve zemlje geografski u okviru Evrope, a još uvek nedovoljno intenzivno uključene u evropske integrativne tokove, kao i one zemlje geografski van Evrope sa jakim evropskim kulturnim uticajem i nasleđem: Albanija, Azerbejdžan, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Gruzija, Hrvatska, Izrael, Jermenija, Kazahstan, Kirgistan, Makedonija, Moldavija, Srbija, Rusija, Tadžikistan, Turska, Turkmenistan, Ukrajina i Uzbekistan.

B2B će, kao i prošle godine, tokom jednog vikenda okupiti reditelje, producenate, finansijere, prikazivače, distributere, predstavnike ministarstava kulture i filmskih centara iz gorepomenutih zemalja, kao i predstavnike fondova i producente iz zapadne Evrope.
B2B će omogućiti filmskim profesionalcima – nezavisnim producentima, predstavnicima fondova, distributerima, predstavnicima festivala, tv-akviziterima, da na jednom mestu steknu koncentrisan uvid u kinematografije i produkcione mogućnosti ovih zemalja.

Tokom prvog izdanja B2B, deset autora/producenata iz devet zemalja (Albanija, Gruzija, Hrvatska, Izrael, Rusija, Srbija, Tadžikistan i Uzbekistan) je imalo priliku da predstavi svoje projekte na pičingu. Dva najbolja projekta ("Alive" Artana Minarolija, Albanija i "Comrade Bunker" Milutina Petrovića, Srbija) su nagradjena - svaki sa po 10.000 €.

Ove godine će, tokom pičinga, biti predstavljeno 12 projekata. Podršku B2B dobiće po jedan projekat iz svake grupe: ISTOČNO EVROPSKA (Azerbejdžan, Belorusija, Gruzija, Jermenija, Moldavija, Rusija i Ukrajina), EVRO-AZIJSKA (Izrael, Kazahstan, Kirgistan, Tadžikistan, Turska, Turkmenistan i Uzbekistan) i BALKANSKA (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija i Srbija). Najbolji projekat iz svake grupe će biti nagrađen sa 7.000 €.

Otvoren je poziv za projekte iz Srbije. Projekat može biti isključivo dugometražni igrani film u fazi razvoja. Molimo vas da nam, najkasnije do 31. januara 2007, dostavite na engleskom jeziku (lično, poštom ili e-mailom):

1. Sinopsis
2. Rediteljsku eksplikaciju
3. Biografiju & filmografiju reditelja
4. Profil producentske kuće
5. Popunjenu prijavu

Molimo vas da imate u vidu da projekat može biti prijavljen isključivo od strane producentske kuće.

Pored pičinga, tokom B2B, učesnici će imati priliku da se bliže upoznaju sa jednom od kinematografija Europe out of Europe. Takođe će biti organizovani one-to-one sastanci sa predstavnicima 12 projekata, kao i sa projektima predstavljenim u okviru "Serbia Special".

Za sve dodatne informacije i pitanja, molimo da nas kontaktirate.
S poštovanjem,

Miroslav Mogorović, vođa projekta
Anđelija Andrić, industry office

FORMULAR ZA PRIJAVU FORMULAR ZA PRIJAVU