VESTI :: Gosti 35. FEST-a

Počasni gost 35. FEST-a biće uvaženi svetski filmski režiser Bob Rafelson, kome će biti posvećen program "Tri laka komada" u Muzeju jugoslovenske kinoteke. Gospodin Rafelson dolazi u Beograd 22. februara i biće prisutan na otvaranju FEST-a 23. februara u 19.30 sati, a istog dana u podne biće održana press konferencija sa njim u Sava centru. Rafelson će boraviti u Beogradu do 1. marta.

FEST2007. ugostiće i jednog od trojice Pakistanaca, na osnovu čije životne priče su Majkl Vinterbotom i Met Vajtkros snimili film "Put za Gvantanamo", koji je prošle godine u Berlinu nagrađen Srebrnim medvedom za najbolju režiju. Ruhal Ahmed dolazi na 35. FEST 27. februara i boraviće u Beogradu do 2. marta, a 28. februara u podne predstaviće se novinarima na pres konferenciji u Sava centru.

Među ostalim inostranim gostima koji će posetiti 35. FEST naći će se i Madalina Gidesku, glavna glumica u rumunskom filmu "Marilena iz sedmog paviljona". Film će na FEST-u biti prikazan u programu "Rumunski het trik plus jedan", u okviru celine "Svetionik". Reditelj ovog ostvarenja Kristijan Nemesku, na žalost nije dočekao promociju svog filma, jer je neposredno po završetku snimanja tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći.