VESTI :: Prva press-konferencija

Početak konferencije, bio je posvećen uvodnim napomenama organizatora 35. FEST-a ispred kojih su se novinarima obratili direktor direkcije festivala Miloš Paramentić i umetnički direktor Miroljub Vučković. Svoje prvo obraćanje medijima i najavu reklamnih promocija imao je i glavni sponzor FEST-a preko svog direktora marketinga Sonje Marić. U ime osnivača festivala Grada Beograda bio je prisutan gradski sekretar za kulturu Darijan Mihajlović koji je uz pozdrave potencirao da je zahvaljujući festivalu Beograd trenutno kulturni centar regiona.

Drugi deo pres-konferencije bio je posvećen filmu Srdana Golubića «Klopka» koji je dobio tu čast da otvori ovogodišnji FEST. Svoj film su predstavili režiser Golubović, scenaristički bračni par Melina i Srđan Koljević i glumački tandem koji je tumačio glavne role, Nataša Ninković (koja je i jedna od producenata), Nebojša Glogovac i mali Marko Đurović. Prisutni deo filmske ekipe je evocirao uspomene na nedavno zapaženo prikazivanje «Klopke» na Festivalu u Berlinu, a zatim su uz pomoć pitanja novinara detaljnije govorili o svom filmu, njegovoj priči, likovima i o načinu na koji su ih prisutni glumci odigrali.

Utisci o lošoj novinarskoj projekciji filma “Klopka” dominirali su prvom pres-konferencijom . Problemi sa zvukom koji su se pojavili u drugoj polovini filma i do kraja su se drastično pogoršali tako da je bilo teško pratiti replike glumaca, izazvali su revolt publike. Na pres-konferenciji koja je potom usledila čula su se brojna izvinjenja, ali ne i od bilo koga iz Sava centra.